Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η επιστροφή των πρωταθλητών

Ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της Ευρώπης! Μέρος 6ο: η επιστροφή των πρωταθλητών. Με μια καταπληκτική εμφάνιση ο ΠΑΟ κέρδισε και τη Μακάμπι 70-78 παρά τα λάθη στα τελευταία λεπτά, τα οποία δεν θα μπορούσαν να του στερήσουν την κούπα. Δίκαια ο ΠΑΟ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας 7-8 παίκτες διδάσκοντας την άριστη διαχείριση του ρόστερ. Ο Ζοτς διαχειρίστηκε άριστα την πνευματική κόπωση του Διαμαντίδη, τη σωματική του Μπατίστ, τους τραυματισμούς του Τσαρτσαρή, την απειρία του Καλάθη, την «τρέλα» του Νίκολας, τον απρόβλεπτο Σάτο, την έλλειψη κινήτρου του Φώτση. Τα συνδύασε άριστα και έβγαλε τη συνταγή για τους πρωταθλητές Ευρώπης 2011.

Ο πιο δύσκολος τίτλος από τους 6, καθώς πολλοί στην αρχή της χρονιάς βιάστηκαν να ξεγράψουν τον Ζοτς και την παρέα του. Το ρόστερ δεν είχε την ποιότητα και το βάθος άλλων ετών, η φυγή του Σπανούλη δημιούργησε πρόβλημα στα γκαρντ, το φάιναλ φορ ήταν προγραμματισμένο για την έδρα των Καταλανών, οι οποίοι έδειχναν ένα επίπεδο πιο πάνω από όλους. Το χιαστί στους 8 με τη Μπάρτσα με μειονέκτημα έδρας έμοιαζε καταδικαστικό για τους πράσινους. Πολλοί φίλοι των «πρασίνων» δεν πίστευαν στην πρόκριση. Κι όμως ο Παναθηναϊκός επιστρατεύοντας την «αρχαία» άμυνα, 4 ζώνη και 1 μαν του μαν πάνω στον Ναβάρο, όχι μόνο πέρασε πάνω από τους Καταλανούς, αλλά κέρδισε και ένα παίκτη στα γκαρντ τον Καλάθη. Αυτός θα σκοτώσει τη Σιέννα στον ημιτελικό και στον τελικό με τη Μακάμπι θα αναλάβει η παλιά φουρνιά Διαμαντίδης, Μπατίστ, Νίκολας μαζί με τον Σάτο να καθαρίσουν τη «μπουγάδα».

Πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ ο Μητσάρας, ο οποίος στα 31 του αποφάσισε να μην ξαναπαίξει στην Εθνική, προκειμένου να μείνει σε υψηλό επίπεδο, κατά το δυνατόν περισσότερο. Η Μακάμπι αν και κατέβαλλε φιλότιμη προσπάθεια να γυρίσει το ματς στο τέλος με τον Ελιάχου, από η στιγμή που ο Ομπράντοβιτς σταμάτησε τον Σχορτσιανίτη, ήταν από χέρι χαμένη.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάργκο 12 (9 ασίστ), Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14 (3), Ελιάχου 12, Πνίνι 8 (2), Μπερστάιν, Λαμπανόφσκι, ‘Ειντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5 (7 ριμπάουντ), Σάτο 13 (7 ριμπάουντ), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (9 ασίστ), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4 (6 ασίστ), Καϊμακόγλου

Μικρός Οδυσσέας

http://www.antinews.gr/2011/05/08/99888/

1 σχόλια:

Amici S.Demetrio Bologna είπε...

ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΕΑ. ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗΝ...

Δημοσίευση σχολίου