Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Γιατί δεν συμφέρει το πολιτικοοικονομικό σύστημα η επιστροφή στη δραχμή;

Έχει γίνει πια φανερό στον καθένα μας ότι το κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό σύστημα που κυριαρχεί στην Ελλάδα και αναπαράγεται εδώ και δύο περίπου αιώνες, δεν θέλει την επιστροφή στη δραχμή. Το θέμα αυτό έχει βγει εντελώς από την αντζέντα των πολιτικών και μιντιακών συζητήσεων.

Δεν συμφέρει ούτε το πολιτικό ούτε το κρατικοδίαιτο οικονομικό σύστημα να γίνει αυτή η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα για δύο κυρίως λόγους:

1) Γιατί θα είναι τέτοια η δυναμική των πολιτικών και θεσμικών αλλαγών οι οποίες θα επακολουθήσουν που δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεί αυτό το πολιτικό σύστημα. Θεσμοί και πρόσωπα θα αλλάξουν άρδην.

2) Γιατί η ανάγκη επιβίωσης θα οδηγήσει σε αναγκαστική εσωτερική παραγωγή στη βάση της κοινωνίας, η οποία όμως με τη σειρά της θα δημιουργήσει με εκρηκτικό τρόπο νέες παραγωγικές κοινωνικές ελίτ που θα διώξουν, με μαθηματική ακρίβεια, από την κοινωνική εξουσία τις υπάρχουσες παρασιτικές ελίτ.

hassapis-peter.blogspot.gr

1 σχόλια:

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Η επιστροφή στη δραχμή ευνοεί τον ελληνικό λαό. Απόδειξη ότι είναι αντιπαθής στους άρχοντες, οι οποίοι εξ ορισμού καταδυναστεύουν τους λαούς.
Και μόνο το γεγονός ότι συνδέεται με την εθνική κυριαρχία, είναι επαρκής λόγος να επιστρέψουν οι Έλληνες στο εθνικό τους νόμισμα. Δίχως το εθνικό τους νόμισμα δεν είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν οι ίδιοι για τα θέματα που ενδιαφέρουν τον τόπο τους και να χαράζουν τη δική τους εθνική, κοινωνική, οικονομική και πνευματική πορεία.

Η στάση της ελίτ που αντιτίθεται στη δραχμή βλάφτει τους Έλληνες. Δείχνει ότι το τελευταίο που σκέφτεται η ελίτ είναι το καλό του ελληνικού λαού.

Θυμίζει τη στάση των αρχόντων της Δεκάπολης, που δεν επέτρεψαν την είδοδο του Ιησού στην περιοχή τους.

Φαντασθήτε την απογοήτευση των φτωχώνν ανθρώπων που περίμεναν τον Ιησού να θεραπεύσει τους αρρώστους τους. Ή τη διάψευση των νέων που διψούσαν να ακούσουν το χαρμόσυνο μήνυμα , για να ελευθερωθούν από την εσωτερική δουλεία στην οποία η άρχουσα τάξη τους κρατούσε παγιδευμένους στις χαμηλές συγκινήσεις τους.



Δημοσίευση σχολίου