Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Το όλον νανοπασόκ

Αλήθεια, σύντροφοι. Είναι τόσο κρίσιμη η κατάσταση ή ο πρόεδρος έφαγε ρεβίθια και τον πείραξαν;

Στη μεγάλη φωτογραφία, φίλτατε αναγνώστα, έχεις την ευκαιρία να δεις πώς είναι το όλον νανοπασόκ. Η λήψη εμπεριέχει την ένταση, το δέος, την αντίφαση, την κλειστοφοβία και το άγχος μιας μεγάλης δομής που συρρικνώνεται (σε επίπεδα μποζονίου Χιγκς) στα χέρια του πιο εύσωμου μέλους της! Είναι μια φευγαλέα στιγμή από συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της πασοκάρας, η οποία αριθμεί 13 γρουσούζικα μέλη (μαζί με τον Βαγγέλη). Στα δεξιά ο Μπένι, που δαγκώνει τα χείλη του λες και παλεύει με τον ίδιο τον οργανισμό του.

Λες να φοβάται μην του ξεφύγει η αλήθεια από το στόμα του ή σφίγγεται για άλλους λόγους, πιο πεζούς και πιο... σωματικούς; Στα αριστερά, τέρμα αριστερά του Βαγγέλη βλέπουμε πάλι τον Βαγγέλη αλλά σε κάδρο. Κάτω από τον πρόεδρα των 13 βουλευτών καμαρώνουμε τον φίλο του Χάροντα (γνωστός από τιβί και υπουργείο Υγείας) Ανδρέα Λοβέρδο. Κι αυτός σαν να δαγκώνεται αλλά κάπως ειρωνικά, σε στιλ μούτας. Ισως να προπονείται για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της στοκατζίδικης, δευτεροχεριάτικης σοσιαλδημοκρατίας.

Κυπαρισσί μπέμπα

Στη μικρή φωτογραφία απολαμβάνουμε την έμπνευση του @jimxcon, ο οποίος τη δημοσιοποίησε στο twitter με την ακόλουθη λεζάντα: «Παρακαλείται ο κάτοχος της υπ' αριθμ. ΖΥΑ 3456 κυπαρισσί μπέμπας να την μετακινήσει γιατί μποδάει». Σ' αυτή την εικόνα θα ταίριαζαν κι άλλες λεζάντες, εξίσου γλαφυρές με την προαναφερθείσα και όλες ιλαρές, όπως ο βίος μας στη μαγική χώρα με τα απανωτά τζακ ποτ οικονομικής, πολιτικής, πολιτισμικής και εν γένει πνευματικής χρεοκοπίας.

Αν ανήκετε στη σχεδόν αόρατη μειοψηφία που δεν γνωρίζει ποιοι ποζάρουν σ' αυτό το επικό στιγμιότυπο, ενημερώνεστε ότι πρόκειται για το ζεύγος Πατούλη. Είναι ο Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και λεβεντάνθρωπος με γούστο μαχαραγιά και αστραποβολή αστέρος του Μπόλιγουντ. Είναι ο ίδιος αυτοπροσώπως και παρών κι ολόκληρος, με το μικρόφωνο στο χέρι και την τσαχπινιά στο βλέμμα. Μαζί του η Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, σύζυγός του, δημοτική σύμβουλος Πεύκης και ίνδαλμα των απανταχού φωτορεπόρτερ κοσμικών βραδιών και ενδυματολόγων που έχουν ως πρότυπο την κούκλα Μπάρμπι. Ούτως έχουσιν τα πράγματα εν Ελλάδι...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου